Openingstijden

Maandag
Dinsdag 
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
gesloten
09:00-17:30
09:00-17:30
09:00-17:30
09:00-20:00
09:00-16:00

Buiten openingtijden
te bereiken op
040-2260367
Optiek Lenti
Burg. Wijnenstraat 3
5721 AG  Asten

Telf.  0493 690200


Contact

Bijziendheid  (Myopie)


Bijziendheid is op te lossen met een min-glas

Bij myopie of bijziendheid is het brekendvermogen van het oog voor veraf te groot of het oog is te lang. Hierdoor valt het snijpunt van de lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor waardoor er veraf een onscherp beeld op het netvlies ontstaat.
Aan de bouw van het oog is niets te veranderen. Het enige wat kan helpen is een beetje knijpen met de ogen om zo toch scherper te zien. Een bril met een negatief (minus) glas kan uitkomst bieden en ervoor zorgen dat er een scherp beeld op het netvlies komt.

Meestal ontstaat bijziendheid in de groeiperiode tussen het 10e en 25e levensjaar, de oorzaken zijn wetenschappelijk nooit vastgesteld. Wel kan het zijn dat bijziendheid in bepaalde families vaker voorkomt, er speelt dan mogelijk een erfelijke factor mee. Bij schoolgaande kinderen valt bijziendheid meestal snel op. Ze kunnen niet goed op het schoolbord zien en gaan thuis dichtbij de tv zitten.   

Bijziendheid is onder te verdelen in axiale myopie (de oogbol is te lang) en index myopie (de brekingsindex van het oog is te hoog).

Kenmerken van myopie zijn:

-    Het brandpunt ligt voor het netvlies.
-    Een onscherp en wazig zicht in de verte.
     Bij hoge myopie kunnen deze verschijnselen zich ook voordoen in het tussen- en nabij gebied.

Er zijn diverse glasontwerpen en -materialen om myopie te gecorrigeren. Voor meer draagcomfort adviseren wij u om een veredeling zoals een ontspiegeling of een meekleurende laag op de glazen te laten aanbrengen.

U kunt ook een zonnebril op sterkte te laten maken, er een ruime keuze aan tinten. Het is ook mogelijk om polariserende glazen op sterkte te leveren.Myopie of bijziendheid

Myopie gecorrigeerd met een min-glas